Apie Sony Reader #1/2

Kaip laimingas Sony Reader PRS505 turėtojas (jau pusę metų) noriu pasidalinti įspūdžiais ir praktiniais patarimais apie šį gadget’ą.

Tiesa pasakius praktiškai jokių realių nusiskundimų neturiu (na nebent jo kaina) 🙂 Skaitant akys pavargsta ne daugiau nei su realia knyga. Kartais norisi, kad ekranas būtų didesnis (jau yra 10 colių ekrano technologijos prototipas), bet skaityti tai netrukdo. Tiesiog tilptų daugiau teksto ekrane ir reikėtų mažiau vartyti puslapius.

Mėgstantiems komentuoti knygas vertėtų atkreipti dėmesį į Amazon Kindle produktą, nes Sony Reader PRS505 tokios galimybės neturi. Naujausias PRS700 modelis, atrodo, jau pasitempė šioje srityje.
Aparatas lengvutis – lengvai galima įsimesti į kuprinę / rankinę / whatever. Krauti reikia kokius du – tris kartus per mėnesį, priklausomai nuo naudojimo intensyvumo.

Naudojimo atmintinė

Pirmiausia kuo vertėtų susirūpinti įsigijus šį daiktą, tai kaip padaryti, kad jis rodytų lietuviškus ir rusiškus šriftus. Sony deja nuleidžia rankas ir nieko nepasiūlo. Sprendimo tenka ieškoti pas mūsų auksarankius hakerius – jų paruoštą flash paketą galima atsisiųsti iš čia (žiūrėti Stasio įrašus). Asmeniškai išbandžiau – veikia puikiai. Panašiu būdu galima priversti rodyti ir azijiečių hieroglifus, bet kol kas nesusidūriau su stipriu poreikiu.

Toliau nepatingėti įsigyti atminties kortelę (gigabaitinė SD dabar kainuoja vos keliolika litų) ir išorinio apšvietimo šaltinį. Jei prekę perkate iš ebay, tai ten dažniausiai būna paruoštas komplektas: knyga + speciali lemputė. Tikrai praverčia kelionėse.

Tada lieka tik susirasti ką skaityti. Internete gana daug šaltinių – vienas iš jų nemokamas Project Gutenberg. Pats turiu sukaupęs irgi gana plačią biblioteką, kuria galiu pasidalinti su pageidaujančiais (rašyti į paštą).

Kitoje įrašo dalyje papasakosiu detaliau apie Sony Reader knygų formatus ir kaip gauti geriausią rezultatą.

7 comments On Apie Sony Reader #1/2

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer