Valinskas

Šiame tinklaraštyje sąmoningai vengiu politikos – ir dėl geros priežasties: tai per daug aštri tema, kuri dažnai sukelia tuščias diskusijas. Žmonės dažnai šneka apie politiką vien tam, kad išreikšti savo emocijas, išlieti apmaudą dėl jų pačių nesėkmių. Ir tai viena iš tų temų, apie kurias kiekvienas įsivaizduoja turintis daugiau žinių nei iš tiesų turi.

Praėjo savaitė po garsiųjų mūsų neramumų – buvo įdomu stebėti reakciją. Opozicija aišku negalėjo atsispirti pagundai įkasti valdantiesiems, o šie, žinoma, atkakliai gynė savo poziciją. Kitaip juk nebūna. Buvo daug įvairių pasisakymų, tačiau tik vienas man užkliuvo už akių. Tai A. Valinsko kalba seime. Žiniasklaida nelabai teikėsi ją viešinti, todėl galite pasiskaityti tik seimo tinklapyje.

Ar jūs galite įsivaizduoti tokius žodžius sakant R. Paksą, V. Uspaskich, G. Kirkilą ar A. Kubilių. Aš tiesa pasakius, nelabai (pirmasis greičiausiai atsistatydintų, antrasis pabėgtų, trečiasis teigtų, jog jokių riaušių nebuvo, o ketvirtas, kad tai pirmų trijų nuopelnas). Tad kuo A. Valinsko kalba išskirtinė:

  1. Yra aiškiai prisiimama atsakomybė už įvykius
  2. Siūlomi konkretūs veiksmai
  3. Kviečiamos dialogui visos įvykio pusės

Ir nėra jokių marazmų apie piktąsias išorės jėgas, buvusios valdžios palikimą ar kokias nors kitas neigiamas aplinkybes. Nes jų visada galima rasti, o taip pat ir kam suversti kaltę. Tik stiprus žmogus sugeba atsispirti šiai pagundai.

Nežinau ar A. Valinskas pats galvojo žodžius, ar iš kažkur juos ėmė, tačiau būtent tokia, mano nuomone, turėtų būti gero politiko kalba. Ir jeigu ja šnekėtų ne tik dabartinis seimo pirmininkas, bet ir visi valdžios atstovai – ar jūs galite įsivaizduoti kokį teigiamą efektą tai sukeltų visuomenėje?

Valdžia negali už mus surasti mūsų gyvenimo meilės, nupirkti kiekvienam po butą prestižiniam rajone ar kažkokiu magišku būdu pakelti atlyginimus iki vakarų Europos lygio. Tačiau ji GALI įkvėpti tautą, suteikti tikėjimą ir palankias sąlygas klestėti. Ir tada mes patys visą tai pasieksime.

Pabaigai, aš puikiai žinau, kad kažkur šis žmogus (A. Valinskas) gali paslysti. Ir man nepatinka kuo dabar yra virtusi televizija (antra vertus, kitose šalyse ji ne ką geresnė). Bet mums juk nereikia šventųjų, mums reikia žmonių, kurie daro reikalingus darbus šiandien ir nebijo, kad rytoj virs istorija.

Todėl, mano nuomone, Valinskas yra geriausia kas nutiko Lietuvos politikai per pastaruosius metus.

P.S. Aiškumo dėlei – taip, aš balsavau už TPP, tačiau gerbiu ir kitų žmonių pasirinkimus, net jeigu jiems nepritariu.

10 comments On Valinskas

  • Turbut antraja irasei Baukute po Valinsko balsuodamas uz TPP ? Ir zinoma A. Valinskas ismano kokios manieros turi buti tiek politikoje tiek zmogiskoje sferoje, bet ar jis ismano ka nors politikoje, tai abejojama labai stipriai. O tokie kurie balsavo uz TPP „ant bajerio“ turbut ten ir mete akmenis i seima.

  • „Todėl, mano nuomone, Valinskas yra geriausia kas nutiko Lietuvos politikai per pastaruosius metus.“ Nepaskubėjai kiek su išvadom? 😉 Aš tai manau, kad apie jo nuopelnus dar per anksti šnekėt.

  • Inflatera – aš būtent tai ir turėjau omenyje, kad „pastaraisiais metais“. Nes pasiekimai iš tiesų dideli: subūrė partiją, sugebėjo laimėti solidų vietų skaičių seime nesitaškydami reklamomis ant kiekvieno kampo, protingai sudarė koaliciją (juk visi taip bijojo, kad tai socdemų projektas), atsakingai elgiasi kritiniais momentais. Ar jie ir toliau sugebės sėkmingai tęsti veiklą – nežinau. Iš dalies šis blogo įrašas gimė kaip atsvara nepaliaujamai Valinsko kritikai, kai nenorima pastebėti teigiamų jo veiklos pusių.

    Sliure – uz Baukute nebalsavau, buk ramus 🙂 Apskritai mano pasirinkimas buvo pagal principą „geriausia iš blogybių“, nes konservais nusivyliau per savivaldybių rinkimus, o neiti balsuoti irgi negerai. Tačiau dėl patirties trūkumo nesutinku – seime jau ir taip per daug ilgametę patirtį turinčių veikėjų (dar iš komunistinių laikų), kuriems seniai metas į pensiją.

  • Kalba gera, veiksmai nelabai.

    Išėmus šią kalbą iš konteksto, tai sutinku, kad atrodo sveikintinai, tačiau bendra veiksmų ir kalbų aibė bent man kelia rimtų abejonių. Tokių, kaip parenkami kadrai į ministrų pozicija, Burkško a Brukšo kišimas, populizmo požymiai tiek kalbose tiek veiksmuose.

    O dėl kritikos, tai sutinku, kad šiuo metu sunku atskirti kas pagrįsta, kas ne, nes žiniasklaida panašu, kad nušviečia tik tai iš ko eina „sukurti“ sensaciją. Įdomiausia būna, kada paanalizuoji, kas yra po ta „sensacija“. Dažnu atveju nieko sensacingo.

  • Nu va, tik mestelejei straispneli apie politika, ir ishkart diskusijos verda :).
    Ko liaudzhiai reikia? 🙂 Duonos ir zhaidimu, duonos ir zhaidimu…
    „Gonna lose my belief in humanity… Ay second now…“ (c)

    Next step – papost’ink ka nors apie religija 😀

  • Pritariu pnq, kad kalba ishemus is konteksto – sveikintina. Tik kad kazkodel man tai kirba itarimas, kad tai buvo gudriai apskaichiuotas ir kazkieno kito suformuotas ejimas. Nes kai p. Valinskui tenka kalbeti ekspromtu- deja, tokiu skaidriu ir teisingu kalbu reta ishgirsti.
    O siaip tai – pastarosiosmis dienomis – as apolitishka, nes jau atsibodo.

  • pnq – geras apibendrinimas 😉

    VJ – good idea 😀 reikės kada nors parašyti. O kol kas savo (kiek komplikuotą) požiūrį į religiją išreiškiau forumuose http://www.animezona.net/forum/showthread.php?t=3098&page=5

  • Niekad nekomentavau tavo straipsniu, bet sikart jau neislaikiau. Butent pirmi keli menesiai ir parode koks jis netinkamas yra. Tokio pasiputusio, arogantisko ir su kitais nesiskaitancio zmogaus dar nesu mates. Pradejo jis man labai i Putina ir Lukasenka panaseti ir manau gaves dar daugiau valdzios galutinai viska sujauktu. Gera zinia bent jau ta, kad jis taip galutinai susivare ir jam tapti prezidentu nera net menkiausio sanso. 🙂

  • smagu skaityt tokias mintis 🙂
    pats irgi balsavau už tpp, bet ne už valinską.
    nemanau, kad jis geriausas dalykas, kuris nutiko politikoje per pastaruosius metus.
    tačiau, kad neblogai varo, tai tikrai 🙂

  • Thank you for any other magnificent post.
    Where else could anyone get that type of information in such a
    perfect means of writing? I have a presentation next week, and
    I am at the look for such information.
    Website: Drivelan Ultra l’azione

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer