Mano mintys

Laikas nuo laiko mėgstu peržiūrėti savo ankstesnius dienoraščius. Kad prisiminti kuo aš buvau ir kuo tikėjausi tapti. Pasitikrinti ar dar nepamečiau savęs… Savaime aišku, tada dar neturėjau savo blogo ir nė nesusimasčiau, kad tas mintis galėtų skaityti kažkas kitas ir, kad kažkam tai būtų įdomu. Nelabai tikiu, kad atsitiktiniai interneto skaitytojai ir viską suprastų. Bet kažkodėl norisi pasidalinti… Kad ir dėl tos menkutės priežasties, kad galbūt po daugybės metų, kai manęs jau nebebus, mano mintys vis dar gulės kokiam nors interneto archyvo serveryje 🙂 (svarsčiau ar verta šį įrašą skelbti ir dabar jaučiuosi truputi nuogas)

  • Aš esu tai kas aš esu – savyje aš nešu po dalelę visų sutiktų žmonių… Kalija ant mano stalo man primena kaip viskas prasidėjo. Kaip gimė svajonė, kaip aš atradau atramos tašką kelyje į šviesą…
    2001 03 26
  • Dalykai , kuriuos aš savyje vertinu:
    • sugebėjimas jausti: grožį, muziką, meilę, prasmę…
    • troškimas skelbti gėrį ir teisybę, žmogiškumą. Noras sušildyti kitų žmonių širdis ir nesavanaudiškai padėti
    • sugebėjimas svajoti
    • iš gyvenimo reikia imti tik tiek kiek man reikia ir kiek aš galiu atiduoti
    • kūrybos versmė
    • atkaklumas, atsakingumas, drąsa

    Aš privalau nusimesti savo šarvus. Aš turiu išlaisvinti savo jausmus!!! Aš noriu tapti esmės žmogumi. Aš privalau ne ieškoti savęs, bet sukurti save.
    2003 01 12

  • Svarbiausia yra niekada nenustoti mylėti, niekada nenustoti šviesti, niekada nenustoti tikėti… Atiduoti savo meilę nereikalaujant jokio atsako ar padėkos. Tikėtis, kad ji pražys kažkieno širdyje lygiai taip kaip pražydo tavojoje.
    2003 02 15
  • Kas esu aš – ką aš galiu atiduoti mylimam žmogui? Aš esu kovotojas – aš drąsiai kovoju už savo jausmus, už laisvę. Aš esu svajotojas – aš kuriu ateities vizijas, kurioje nebus vargo ir skausmo. Aš esu ieškotojas – bandau suprasti pasaulio prigimties dėsnius, atrasti prasmę ir naujus kelius. Aš esu kūrėjas – rašau knygas, generuoju idėjas. Aš keliauju keliais, kuriais niekas nėra keliavęs. Aš tikiu prasme, jausmais. Aš esu romantikas – įsimyliu iš pirmo žvilgsnio ir t.t.
    2003 02 18
  • Aš nebijau skausmo – aš tik bijau, kad vieną dieną tiek prie jo priprasiu, kad pradėsiu nebejausti.
    2003 03 17
  • Gražiausi perlai yra tamsiausiame vandenyno dugne
    2004 02 16
  • Kaip man nusiraminti ir vėl patikėti savimi? Tiesiog būti šioje akimirkoje turbūt:) Išnaudoti kiekvieną progą, kiekvieną galimybę. Likti ištikimam savo tikėjimui. Būti atviram, spinduliuoti gerumą. Atiduoti savo meilę nieko už tai nesitikint. Kovoti su savo demonais yra beprasmiška, tačiau aš galiu juos prisijaukinti. Juk manyje yra ir visagalis gėrio pradas, kurio mano tamsiosios jėgos taip pat negali sunaikinti.

    Nėra tamsos be išeities. Tačiau aš galiu patikėti, kad tos išeities nėra ir tada aš jos nesurasiu, net jei ji bus visai šalia. Išlaisvink savo protą nuo netikro tikėjimo 🙂

    Aš esu čia dėl to, kad mano egzistavimas turi prasmę – lygiai tokią pat svarbią kaip ir kiekvieno kito žmogaus ar net pačios visatos prasmė. Visi mano pakilimai ir nuopuoliai taip pat turi prasmę. Aš gyvenu vardan prasmės – o viskas kas nutinka yra prasminga, vadinasi aš galiu būti laimingas jau vien todėl, kad egzistuoju. Aš juk galiu mąstyti, matyti, girdėti, uostyti, liesti, ragauti… Aš galiu verkti, juoktis, eiti, šokinėti, čiuožinėti, ridinėtis, šokti, skraidyti, plaukti… Aš galiu kurti, mylėti. Tik nuo manęs priklauso, kaip pasaulis reaguoja į mane. Jei kas nors man nepatinka, aš galiu tai pakeisti. Aš turiu pasirinkimo ir pažinimo laisvę. Tai pati didžiausia dovana, kokią aš tik galiu įsivaizduoti.
    2004 02 16

  • Yra šalis, kur medžiai mėlyni kyla į dangų, kur pavasaris nesibaigia ir žmonės niekada nesako „aš tavęs nemyliu“. Pamenu, kad kažkada aš ten buvau. Kiekvieną naktį stengiuosi sapnuose tai vėl išvysti – ir kiekvieną kartą man nepavyksta…
    2004 02 20
  • Man visai nereikia, kad kam nors patikčiau. Aš patinku pats sau – ir man to pakanka. O jei kitiems kas nors nepatinka – tai jų problema.
    2005 05 08
  • Kaip atverti širdį meilei. Paprastai 🙂 žodžiai turi stebuklingą galią. Tereikia pasakyti – „aš esu atviras meilei“
    2005 05 09
  • Jai (mano asmenybei) reikia atrasti kaip ji galėtų save realizuoti. Neturėdama tikslo ji švaisto savo energiją ir netgi tampa destruktyvi. Jai reikia tikslo, kuris sufokusuotų jos pajėgas – leistų labiau pasitikėti savimi. Geriausiai gydo kūrybiniai užsiėmimai. O svarbiausia jai reikia priimti save tokią, kokia ji yra…
    2005 05 11
  • Aš labai ilgai ieškojau dalykų, kurie yra tikri. Nes savo gyvenimą aš noriu pastatyti ant tikrų dalykų. Bet galų gale išsiaiškinau, kad vienintelis tikras dalykas yra mano paties suvokimas. Visa kita yra tik tiek tikra, kiek aš to tikrumo jiems suteikiu 🙂
    2005 06 11
  • Tai ką gi man dabar daryti, kai aš jau pasiryžau eiti tuo keliu? Niekas man kelio krypties neparodys – nei būrėjos, nei draugai, nei protingos knygos. Nes tai mano kelias – jis dar niekada nebuvo atrastas – ir niekada po manęs nebebus naudojamas. Įsiklausyk aplinkui – pasaulis nori kažką man pasakyti. Išgirsk savo širdį ir tu žinosi kuriuo keliu eiti.
    2005 06 11
  • Svarbiausia yra išdrįsti eiti toliau už to užburto rato. Aš privalau nebijoti siekti meilės, vietoj to, kad lengva ranka numočiau ir pasakyčiau „meilės nebėra“.
    2005 06 12
  • Veiksminga taktika depresijai nugalėti – mintyse įsivaizduoti kaip apgailėtinai aš tuo metu atrodau.
    2005 07 22
  • Neteisingas elgesys visada priveda prie neteisingų rezultatų. Taigi norint tas problemas išspręsti (o jos jau spręstos daug kartų) reikia pakeisti savo elgesį. Reikia siekti savo tikslo visais įmanomais keliais – tad jei aš pabandžiau vieną iš jų ir daug kartų stipriai nusivyliau – galbūt vertėtų pabandyt kitą kelią.
    2005 08 21
  • Mano tikslas: aš noriu tapti žmogumi, kuris savimi pasitiki ir gerbia. Jis sugeba pasiimti iš gyvenimo tiek kiek reikia jo tikslui pasiekti. Jis yra magnetiška asmenybė – jis sugeba paveikti kitus. Jis yra stiprus ir valingas. O kartu stilingas ir išsilavinęs. Jis yra mylimas ir gyvena kartu su savo gyvenimo meile. Talentingas ir drąsus. Tokį žmogų galima būtų apibūdinti vienu žodžiu „super“ 😉
    2005 08 21
  • Aš privalau išmokti kontroliuoti savo nuotaikas, bet ne jausmus.
    2005 10 21
  • Mano vienatvė, mano dvasinis skausmas teturi tik tiek prasmės kiek aš pats jam suteikiu.
    2005 10 22
  • Yra taip lengva mylėti, kai tu esi mylimas. Taip lengva degti kai tu esi jaunas. Tačiau aš galiu mylėti ir nemylimas, degti kai esu senas.

    Niekada niekada niekada aš neleisiu užgęsti savo širdžiai. Aš niekada napaliausiu stebėtis pasauliu, niekada nepaliausiu mylėti, niekada nepaliausiu šviesti.

    Aš jaučiu, kad aš esu daugiau nei šis kūnas. Jaučiu šilumos giją, kuri veda mane iš gyvenimo į gyvenimą. Jaučiu savo praeitą gyvenimą, kai buvau kažkuo. Aš lygiai taip pat klydau ir abejojau, nusivildavau ir krisdavau žemyn, tačiau visada atsikeldavau ir siekdavau daugiau. Niekada nepaliaudavau tikėti. Aš turiu pakankamai ryžto savyje, kad paneigti tai, ką pasaulis bando primesti man.
    2005 10 23

  • Labai pamokantis yra Cheeky Angel epizodas su Kobayashi, kai Megumi pasakė – „Atsiprašau, kad aš VOS nepriverčiau tavęs imtis atsakomybes“. <…> Megumi gerbia save ir kitus. Gerbti tai reiškia pripažinti jų teisę elgtis laisvai. Tai reiškia atsisakyti teisti tuos žmones kad ir kaip jie pasielgtų.
    2005 10 28
  • Aš noriu būti tokia pat aukštos klasės asmenybe. Kaip ją galima būtų apibūdinti?
    Pirmiausia – tai aukštos moralinės vertybės. Antra yra savigarba. Tokie žmonės visada atrodo nepriekaištingai ir būna pasiruošę. Aukštos klasės žmonės kelia sau aukštesnius reikalavimus nei kitiems. Dar tai labai atsispindi jų įpročiuose – pvz servetėlės ryšėjimas valgant
    2005 11 04
  • Įdomiai šiandien Megumi pasakė – „A man must fight to the end“ 🙂 O Genzo atsakė „A man must know when to give up“. Tad kada gi reikia nuleisti rankas ir pasiduoti – NIEKADA 🙂
    Aš pritariu Megumi.
    2005 11 20
  • Taigi per šią skaudžią patirtį stipriai pasikeitė mano požiūris į meilę. Vietoj tos tikrosios meilės stiprybės aš su siaubu stebėjau kaip mano „vienintelę“ lengvai suvilioja ir palieka to neverti vaikinai :O Kai tuo tarpu (nepaisant visų mano pastangų) aš niekaip nesugebėjau gauti nė vargano trupinėlio meilės. Mane nuvilia tai, kad būdamas tokiu koks aš esu aš nieko nesugebėjau pasiekti. Protingose knygose aš perskaičiau, kad mano tipo žmonės (beviltiški romantikai) tiesiog neturi jokių šansų ir privalo pakeisti save jei nori nors mažiausio šanso kada nors sau susirasti porą. Tačiau kodėl būtent aš turiu keistis. Aš pamenu kaip vaikystėje svajojau pakeisti pasaulį – ir tada aš nesijaučiau nei vienišu nei beviltišku. Aš pasitikėjau savimi ir visai nenorėjau pasikeisti – tai pasaulis turėjo pasikeisti, kad priimtų mane tokį koks esu. O dabar aš visą tai noriu paminti ir pasikeisti vardan to neaiškaus šanso rasti meilę. Tačiau giliai širdyje aš nenoriu keistis – aš nenoriu išduoti savo principų ir jausmų. Tad gaunasi taip, kad aš bandau kažką dirbtinai daryti, tačiau mano širdies balsas nesąmoningai tam prieštarauja – ir visos mano pastangos nueina niekais.
    2005 11 21
  • Niekas nesugebės manęs pažadinti jei aš pats to nenorėsiu. Galbūt aš ir iš tiesų baisiame sapne – ir kažkur ten anapus laukia mane mylintys žmones. Ir tik nuo manęs priklauso ar aš sugebėsiu pas juos sugrįžti.
    2005 11 25
  • Aš noriu kažkokių dalykų – bet norėdamas juos gauti iš visuomenės aš privalau kažką jai ir atiduoti. Ir aš atiduodu savo laiką, savo pastangas, savo idėjas, savo sveikatą, savo jėgą, savo mintis, savo sugebėjimus.

    Aš kovoju už save – už savo svajones. Mano gyvenimas yra ne sukaupti kuo daugiau pinigų, bet įgyvendinti savo svajones. O mano svajonė yra pasiekti dangų 🙂
    2005 11 25

  • Aš niekada nerasiu meilės jei apsimetinėsiu kažkuo kitu. Nes apsimesdamas kažkuo aš išsižadu savo jausmų. Mano jausmai ir yra mano tikrasis aš – aš niekaip negaliu jų apgauti. Net jei ir prarasčiau visą savo atmintį – aš vis tiek dar tebebūčiau aš.
    Lygiai tas pats galioja ir kitiems žmonėms – jų jausmai parodo kokie jie yra iš tikrųjų.

    Ir aš niekada niekada nebebandysiu tapti kažkuo kitu ir niekada nebeužgniaušiu savo jausmų – kad ir kokie liūdni jie būtų.
    2005 11 25

9 comments On Mano mintys

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer