Sakuros

Kol Lietuvoje dar laukiame tikro pavasario (aš iki šiol su pirštinėm ir kepure vaikštau), tolimojoje Japonijoje įsibėgėja gražiausias pavasario akcentas – sakurų žydėjimas. Pačiam teko lankytis ten prieš du metus, o kelionės įspūdžius aprašiau čia. Kadangi ši šalis yra nusidriekusi apie 2000 kilometrų nuo pietų į šiaurę, tai žydėjimo sezonas trunka labai įvairiai. Pietinėje Kyushu saloje pirmosios vyšnios pražysta jau sausio pabaigoje, o šiaurinėje Hokkaido tik gegužę (beje pastarosios klimatas artimiausias Lietuvai). Daugiausia dėmesio sulaukia centrinėje dalyje, kur yra svarbiausi miestai Tokyo ir Kyoto. Ten sezonas yra kovo pabaiga, balandžio pradžia – tai yra DABAR ^_^

Patys japonai labai entuziastingai sutinka šį laikotarpį: per informacijos priemones nuolat tikslinamos žydėjimo prognozės. O kai pagaliau sulaukia, žmonės masiškai traukia į lauko piknikus po žydinčiais medžiais, vadinamuosius hanami.

Šiek tiek nuotraukų iš šių metų žydėjimo (šaltinis www.japan-guide.com). Už kelių savaičių turėtų pasirodyti jau iš tiesų įspūdingų kadrų.

1 comments On Sakuros

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer