Finansų apskaita internetu lietuviškai piniginei

money-bagTiems, kurie rūpinasi savo piniginės turiniu (o sumanūs žmonės daro tai ne tik per krizes), gali praversti asmeninių finansų apskaitai skirtos interneto tarnybos. Dauguma jų yra nemokamos ir turi gana plačias galimybes. Jei neturite savo sistemos ir mėnesio pabaigoje laužote galvą, kur dingsta pinigai, tai gali būti puiki pradžia atgauti kontrolę. Na o jei kaupiate piniginėje krūvas popierinių čekių, tai galite savo išlaidas pradėti sekti ir valdyti tiesiog mobiliuoju telefonu. Pateikiu trumpą apžvalgą geriausių mano surastų produktų.

Tarnybų paslaugų kokybę vertinau pagal šiuos kriterijus:

  • Bazinės funkcijos (sąskaitos, pajamų ir išlaidų sekimas, ataskaitos)
  • Biudžeto sudarymas
  • Išvaizda ir patogumas naudoti
  • Mobilus portalas
  • Duomenų importavimas iš ebanko (kaip tai atlikti su lietuviškais ebankais žr. straipsnį čia)
  • Pasikartojantys mokėjimai (pvz. sąskaitoms, kurias apmokate kiekvieną mėnesį)
  • Priminimai apie sąskaitas


O čia pristatau pačias tarnybas:

  1. Buxfer – turi geriausią funkcionalumą ir patogumą naudotis iš visų mano peržiūrėtų. Vienintelis trūkumas, kad nemokama versija yra apribota 5-iomis biudžeto kategorijomis ir 5-iais priminimais apie periodines sąskaitas. Jei labai norite daugiau, teks susimokėti 2,79$ per mėnesį. Pats kol kas sutelpu į nemokamas paslaugas ir rekomenduoju šią tarnybą kitiems.
  2. Moneytrackin – garbinga antroji vieta mano sąraše. Jos patrauklumą sumažino tai, kad priminimus galima įjungti arba išjungti tik visiems periodiniams mokėjimams, o ne kiekvienam individualiai. Visos paslaugos nemokamos, todėl akis badys reklaminiai skydeliai. Taip pat kažkodėl nebeveikia mobili šio portalo versija.
  3. Wesabe – dar viena patraukli nemokama alternatyva. Jos didžiausias trūkumas, kad nėra galimybės nurodyti pasikartojančių mokėjimų ir priminimų.
  4. Money Strands – gana vidutiniškas sprendimas. Trūkumai: kažkodėl nesuveikė duomenų importavimas iš ebanko, neveikia mobili versija, nėra mokėjimų į priekį ir priminimų.
  5. Mint – plačiai išreklamuota tarnyba, tačiau lietuviams visiškai bevertė, nes veikia tik jei turi banko sąskaitą JAV.

Tarnybų išsamesnis funkcijų palyginimas

Buxfer Moneytrackin Wesabe Money Strands
Bazinės funkcijos yra yra yra yra, bet negalima įvesti mokėjimų ateities data
Biudžeto sudarymas yra, tačiau nemokamoje versijoje apribota iki 5 kategorijų yra yra yra, bet leidžia naudoti tik standartines kategorijas
Išvaizda ir patogumas naudoti Puiku Gerai Gerai Vidutiniškai
Mobilus portalas yra yra, bet neveikia yra yra, bet neveikia
Duomenų importavimas yra yra, bet trūksta ofx formato yra yra, bet neveikia
Pasikartojantys mokėjimai yra, bet nemokamoje versijoje apribota iki 5 yra nėra nėra
Priminimai yra yra nėra nėra
Ekstra Galima naudotis OpenID / Google / Facebook identifikacija, turi public API Turi public API Turi socialinio bendravimo priemonių

4 comments On Finansų apskaita internetu lietuviškai piniginei

  • Paziurek dar sita: http://www.4konverta.com/. Ten rusiska apskaitos sistema, bet sako, kad gana protinga. Kokia butu tavo nuomone?

  • Apžiūrėjau trumpai. Įdomi pati metodika – kaip yra organizuojama apskaita.

    Iš įrankio pusės: bazinės funkcijos OK, biudžetas yra , tačiau duoda tik standartines kategorijas, išvaizda ir patogumas OK, mobilaus portalo nėra, duomenų importavimo nėra, pasikartojantys mokėjimai yra, priminimų nėra. Priedo jie panašiai kaip ir Buxfer pradeda norėti pinigų kai yra viršijamas tam tikras pasikartojančių mokėjimų kiekis (limitas 15).

    Visumoje geras įrankis.

  • Atgalinis ryšys: Virtualioji apžvalgos aikštelė Nr. 25 - Ligi Dangaus ()

  • Andriau, 5 programas apžvelgti yra stipriai mažoka. Tas pats minimas Money strands per porą metų jau trečią kartą patiria kardinalias metamarfozes. Ir vis dar stipriai ieško savo rinkos. Buvo įrankis finansams sekti, paskui bandė lygiuotis į asmeniniai finansai-socialinis tinklas tarnybą, dabar vėlgi išvertė kibirą dažų ant pirmo puslapio ir vėl ieško savo tikrojo aš.

    Aš asmeniškai pats dariausi tokių įrankių analizę su kiekvieno iš jų galimybėm, stipriom ir silpnom pusėm ir pan.

    Tad galiu suminėti tuos kurie mano akimis pasirodė geriausi:
    Užsienis: Mint, MoneyStrands, GreenSherpa, Wesabe, Buxfer, JustThrive, Clear Checkbook, My Spending Plan

    Lietuva (nors čia labiau visi esantys): Kur dingo pinigai, Mano finansai. Beigi diegiamos programos Butas ir Namų buhalteris 2000. Ir dar kokie 5 exceliniai variantai lietuviškai.

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer