Startup Weekend – vieno pitcherio įspūdžiai

startupJeigu pasakai A, tai reikia pakalbėti ir apie B. Startup Weekend renginys vyko praeitą savaitgalį, bet atgarsiai vis dar sklinda. Dauguma kalbintų dalyvių atsiliepia teigiamai ir man belieka patvirtinti šią nuomonę.

Taigi viskas prasidėjo prieš kokias tris savaites, kai atsitiktinai sužinojau apie iniciatyvą ir užregistravau savo idėją – sukurti paprastą ir intuityvią asmeninių finansų valdymo sistemą internete. Pirminę atranką praėjo 30 dalyvių, iš kurių vienas buvau ir aš. Toliau teko sukurti 1 minutės ilgio pristatymą publikai – tikrai nėra lengva tai padaryti kai apie tai galėtum pasakoti valandas 🙂

Dar toliau pavyko praeitį antrinę atranką (į ją pateko 12 idėjų) ir susirinkau šaunią komandą, kurioje buvo ir blogosferos kaimynas Pukomuko. Ir užvirė darbas… Verslo planai, programavimas, konsultacijos su ekspertais, bendravimas su smalsuoliais. Pagal programą tam buvo skirta maždaug 16 valandų, bet kai kurie entuziastai paskyrė gerokai daugiau – ištvermingiausi sėdėjo iki sekmadienio 5-os ryto.

Kaip komandos kapitonui teko atlaikyti gana didelį žmonių srautą – nuolat atsakinėti, kalbėti ir netgi dalinti interviu. Ekspertai žėrė daug patarimų ir stengėsi būti kuo naudingesni, tik daugumai dalyvių buvo sunku jų žinias efektyviai panaudoti, nes buvo tam nepasiruošę.  Ypač noriu padėkoti Rokui ir Viktorijai už patarimus naudotojo sąsajai (user experience).

Nors man patinka ir ši R. Heinlein mintis “Always listen to experts. They’ll tell you what can’t be done and why. Then do it.” (Visada išklausyk ekspertų. Jie papasakos ko negalima daryti ir kodėl. Tada padaryk tai.) Taigi visada reikia turėti savo nuomonę 😉

Visos šios veiklos rezultatas buvo pateiktas sekmadienio vakare – mums pavyko sukurti sistemos prototipą, bet iki jos viešo paleidimo dar reikia padirbėti. Mat įgyvendinimo uždavinys pasirodė sudėtingesnis negu įsivaizdavau iš pradžių. Daugiausia laiko pareikalavo verslo modelio išgryninimas, o techniniai dalykai kol kas buvo mažiau svarbūs. Prizų nelaimėjome, bet pavyko pritraukti investuotojų dėmesio ir tikiuosi, kad darbas bus sėkmingai tęsiamas. Tik dar negaliu pažadėti kada pristatysime visuomenei plačiau.

Mano patarimai norintiems dalyvauti šiame renginyje ateityje (ar apskritai galvojantiems pradėti savo verslą): gerai pasiruoškite iš anksto, kokią naudą teiks jūsų produktas ar paslauga, kaip jį parduosite ir sudominsite publiką. Kad beliktų tik suprogramuoti ir parodyti rezultatą. Ir svarbiausia, nebijokite dalyvauti! Net jei niekada to nedarėte anksčiau ar nesijaučiate tvirtai su savo idėja – kiti žmonės jums padės.

Vienas iš labiausiai pavykusių Startup Weekend Vilniuje rezultatų – mikro-skolų valdymo portalas trackdebt.com, kuriam vadovauja mano kolega Adomas. Jis netgi sugebėjo laimėti vieną iš prizų, biurą Saulėtekio slėnyje:) O štai čia Kopenhagoje vykusio to paties renginio laimėtojas memolane.com. Gali būti, kad ateityje vietoj fotoalbumų vartysime štai tokį servisą.

Pabaigoje noriu dar kartą padėkoti savo komandos nariams už pasitikėjimą ir kantrybę: Titui, Tadui, Juozui, Povilui ir Dianai. Ačiū jums ir tikiuosi bendradarbiauti ateityje.

3 comments On Startup Weekend – vieno pitcherio įspūdžiai

  • kad ir kiek ką beskaityčiau bloguose, ar šiaip „medijoj“, nu nors užmušk nesuprantu kas per renginys tas „startup weekend“ buvo. Visiškai padrika nesuprantama koncepcija. Kas ten ką darė, kas tie dalyviai ir t.t. net neišeina normaliai suformuluot koks tatai nesupratimas yra 🙂

  • Pamėginsiu kiek suprantamiau paaiškinti 🙂

    Startup Weekend yra tokia kaip ir frančizė ar populiarus renginio formatas, kurį pirmą kartą pritaikė Lietuvoje. Jo metu laisvai surenkami entuziastai, kurie turi idėjų ir nori daryti savo verslą, ir tie, kurie nori prisidėti. Papildomai dalyvauja ekspertai, investuotojai ir žurnalistai. Penktadienio vakare yra balsuojama kurios idėjos pačios perspektyviausios, joms yra paskiriami resursai ir prasideda darbas. Sekmadienio vakare parodomas rezultatas (jei yra), įteikiami prizai geriausiems ir atsisveikinama.

  • Dėl formato – manau nesudalyvaves nesuprasi ;). Net jeigu ir pavyktų išaiškinti, kad renginys yra per savaitgali padaryti N startupų – vistiek niekas nepatikėtų 😉

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer