Trys patarimai 2013-iesiems

2013Su pačiais naujausiais ir šviežiausiais metais! Beje ką tik įžengėme ir į 13-ąjį garsiojo Majų kalendoriaus baktun laikotarpį. Tad skaičius 13 neabejotinai dominuos. Man asmeniškai tai geras skaičius, kupinas energijos, tad esu nusiteikęs pokyčiams į gerą. Taip pat noriu pasidalinti trimis naudingais patarimais kaip šiais metais gyventi geriau ir laimingiau.

Pirma – užteks naršyti Facebook ir naujienų portalus. Deja, spartus technologijų progresas pagimdė dar vieną mūsų laiko vagį, šalia visiems žinomo televizoriaus. Ir metas jo atsikratyti arba bent jau sumažinti naudojimą. Tarkime, eilinė neseniai pasirodžiusi „sensacija“, jog kažkas Australijoje išmokė šunį vairuoti. Juk geriau pagalvojus – kas iš to, kad šią informaciją perskaičiau? Kaip tai įtakos mano gyvenimą? Niekaip!!! Dauguma iš mūsų netgi niekada nesilankysime Australijoje. Ar man tikrai reikia pamatyti dar vieną nuotrauką arba like‘intį dar vieną draugų statusą veidaknygėje? Nelabai. O tokių beverčių žinučių per dieną mus pasiekia dešimtys ir kiekviena iš jų pavagia po kelias minutes laiko. Rezultatas yra bereikšmiais faktais užkimšta smegeninė ir negrįžtamai prarastos minutės, valandos, dienos. Tai buvo laikas, kurį galėjome panaudoti gyvam bendravimui su žmonėmis, sportui, gerai knygai. Laikas, kurį kažkas iš mūsų pavogė, o sau į kišenę įsidėjo dar vieną dolerį.

Antra – judėkime. Labai banalu, tačiau suteikia neįkainuojamos vertės. Galbūt mėgstate pasivaikščiojimus? O gal krepšinį, ar plaukimą, ar jogą, ar šokius? Bet kuris iš jų leis būti sveikesniems, suteiks daugiau energijos. Kūno savijauta drastiškai įtakoja mūsų gyvenimo kokybę, tad neatidėliokime jo priežiūros rytdienai.

Trečia – pajauskime dėkingumą kitiems žmonėms. Tik tokiu būdu pakeisime stereotipą apie nuolat surūgusius lietuvius. Padėkokime savo tėvams, draugams, kolegoms. Tam užtenka vos vieno sakinio, prisilietimo ar šypsenos. Galime pasistengti net dar labiau – padėkoti pardavėjui, jus sustabdžiusiam policininkui ar netgi atsitiktiniam praeiviui. Šis jausmas primena, kad kiti žmonės irgi yra svarbūs. Ir gal nustebęs policininkas jūsų šį kartą nebaus 🙂

„Our lives are not our own, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future.“ Cloud Atlas.

Nori padėkoti ir tau, brangus skaitytojau, – ačiū, kad paskyrei laiko perskaityti šį įrašą. Gerų likusių metų.

4 comments On Trys patarimai 2013-iesiems

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer