Nakties paieškos

Tebūnie naktisSmagu pasijusti turistu savame mieste. Trumpam iškristi iš kasdienybės, prisidengti fotoaparatu lyg skydu nuo rutinos. Ir žmonės kažkodėl daugiau šypsosi išvydę šį metalinį žaisliuką.

Šį savaitgalį Vilniuje jau antrą kartą vyko festivalis „Tebūnie naktis“. Nepaisant lietingo oro išėjome apsidairyti. Pradėjome nuo ekskursijos po restauruotą Bernardinų bažnyčią. Guvus vienuolis ir statybos darbų vadovas su pasididžiavimu rodė už ES lėšas atnaujintus skliautus bei požemius. Vėliau po muzikos akademijos langais klausėmės serenadų.

Menų spaustuvėje danų projektas „Vilnius: užribis“. Ši grupė važinėja po pasaulį, fotografuoja miestus, kalbina gyventojus ir iš to sukurtą filmą pristato to paties miesto žmonėms. Atrodo, kad jiems labiausiai rūpėjo tokie klausimai: kuo kvepia Vilnius po lietaus? Koks yra tipinis Vilniaus gyventojas? Kur jie susitinka su draugais, o kur su nepažįstamais? Ką žmonės sapnuoja Vilniuje?

Įsiterpia futbolas – 1:3 🙁

Jau po vidurnakčio. Akies krašteliu pastebiu ugnies akrobatus rotušės aikštėje. Latako gatvėje pasakišką atmosferą įžiebia daugybė popierinių žibintų. Ir nė vieno fejerverko. Ir gerai 🙂

{gallery}images/Tebunie_naktis{/gallery}
Nuotraukos (c) Tamagochi & Dalia

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer