Kaip patikti žmonėms

Toks labai praktiškas sugebėjimas, kuriuo, esu tikras, slapčia naudojasi dauguma iš mūsų. Ir tai natūralu – mums nuolatos kažko reikia iš kitų žmonių: meilės, pinigų, žavėjimosi, dėmesio, paklusnumo, daiktų. Kirba mintis, kad jeigu aš patiksiu kitiems, tai šių dalykų gausiu daugiau ir lengviau. Atsiranda savotiška socialinė valiuta like’ai. Kai jų sukaupi daug, jautiesi svarbus ir savimi pasitikintis. Facebook įkūrėjas genialiai sugebėjo pasinaudoti šia žmonių savybe.

Manau, kad ir aš nemažai laiko savo gyvenime praleidau stengdamasis patikti kitiems. Savo tėvams, mokytojams, draugams, mylimosioms, kolegoms, darbdaviams… Atsiradus interneto socialiniams tinklams, like’us gauti tapo dar paprasčiau. Šis tinklaraščio įrašas, beje, galbūt irgi keletą sugeneruos.

Tik problema yra ta, kad pastangos įtikti beveik niekada neduoda norimo rezultato.

Kiti žmonės labai gerai pastebi tokius bandymus. Ir tai sukelia atvirkštinį efektą – nepasitikėjimą, atskyrimą. Tas, kuris manipuliuoja, jaučia kažką negero ir jam atrodo, kad pasaulis nedėkingas už jo pastangas. Liūdna yra tai, kad kai kurie yra taip įsijautę į šį vaidmenį, kad jiems tai yra jau gyvenimo būdas. Jie nemato galimybės pakilti ir pabandyti kitaip. Net jei nuo to nuolatos kenčia.

O išeitis juk yra. Ir ji stebėtinai paprasta. Reikia nuoširdžiai tarnauti žmonėms vietoj to, kad bandyti jiems įtikti. Yra didžiulis skirtumas kai kažką darai iš meilės kitam žmogui ir, kai tą patį darai dėl savo materialinės ar emocinės naudos. Nuoširdūs poelgiai randa kelią į kitą žmogų, prisitaikėliškumas veda į aklavietę.

Manau, kad vertingiausia, ką mes galime padaryti su savo gyvenimu – tai atiduoti jį tarnystei kitų labui. Nustoti vaikytis like’us ir auginti savo egoizmą. Ir tada visi mums reikalingi dalykai patys mus suras. Nes jie ateis iš kitų žmonių nesavanaudiškų poelgių.

Norėčiau šios idėjos niekada neužmiršti. Tad nusprendžiau atlikti bent po vieną dalyką kitų labui kiekvieną dieną. Iki pat gyvenimo pabaigos. Šiandien tai buvo šis įrašas.

3 comments On Kaip patikti žmonėms

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer