Šalta arbata

Japoniška šaltoji arbataKarštą vasaros dieną taip ir norėtųsi kuo nors atsivėsinti. Šauniosiose mūsų Maximose/Rimi/Iki/whatever galima nusipirkti daug tam skirtų dalykų, tačiau vieno aš pasigendu iki šiol – tai šaltosios arbatos. Tiksliau tokios jos formos, kuri naudojama azijos šalyse.

Mat rytietiška arbata puikiai atgaivina, turi daug kofeino ir nesukelia troškulio. Tie, kuriems teko ragauti, puikiai žino apie ką kalbu 😉

Kuo ji skiriasi nuo Nestea ir panašių produktų? Rytų azijoje tokia arbata gaminama šaltu būdu ir be cukraus. Musiškė yra gaminama karštu būdu, į ją prifarširuojama cukraus bei konservantų. O cukrus kaip žinia:

  • sugadina arbatos skonį
  • pasak mokslininkų skatina nutukimą, diabetą ir antikristo atėjimą 😛

Taigi, belaukiant kol mūsų prekybos centrai susiprotės užpildyti šią nišą, galime pasigaminti tikrą šaltą arbatą patys. Labai paprasta ir yra net trys būdai.

1. „Šalta“ šaltoji arbata

Pirmiausia į ąsotį įdedame mėgstamų arbatžolių. Jų reikės dvigubai daugiau nei įprastai: 1 litrui kokių 6 arbatinių šaukštelių. Tada užpilame šalto (patartina filtruoto) vandens ir įdedame į šaldytuvą maždaug 8 – 10-čiai valandų. Praėjus laikui ištraukiame, pašaliname arbatžoles ir geriame į sveikatą.

Dėl ilgo laiko, kuris reikalingas šiam būdui, geriausia tuo pasirūpinti iš vakaro.

2. Saulės arbata
Užpilame tą patį kiekį arbatžolių šaltu vandeniu, tačiau dedame ne į šaldytuvą, bet į saulės atokaitą. Laikome ten 2-3 valandas, tada atšaldome ir patiekiame.

3. „Karšta“ šaltoji arbata
Į normalų puodelį įdedame 3 šauštelius arbatos ir užplikome karštu vandeniu. Leidžiame pritraukti ir gauname labai stiprią arbatą 🙂 Tada ją atskiedžiame šaltu vandeniu, santykiu 1 prie 3, galutinai atšaldome ir patiekiame. Šia arbatos rūšį pasigaminti greičiausia.

Visais atvejais gėrimą galime pagardinti cukrumi ar citrina.

2 comments On Šalta arbata

  • Pirma karta salta arbata geriau Thailande pries kokius penkis metus ir buvau suzavetas jos skoniu. Viskas, ka ragavau atvaziaves cia – yra khm khm … 🙂 – ypac tie Nestea ir t.t. buteliukuose. Ten ji budavo kvapni, skani, alaus dydzio bokaluose, su ledukais, ir kavinukuose ant juros kranto 🙂

  • mmm, šalta arbata, labai skanu ją gerti karštą dieną, mes kieme turim pasidarę terasą, labai mėgstam vakarais pasėdėti joje. svarbiausia, kad nebaisu iš jos išėjus kažką palikt, nes vaizdo stebėjimo kameros yra ir saugumą sukuria

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer