Knygos asmeniniam tobulėjimui

Neseniai pro šalį praplaukė lauktoji knygų mugė (mano nuotykiai joje buvo sėkmingai aprašyti čia). Ta proga norėčiau pasidalinti rekomendacijomis apie vadinamąsias self-help knygas. Juk naudingiausia investicija yra į savo paties sugebėjimus.

Jei galėčiau pasiūlyti tik vieną knygą, tai būtų:

Nancy Kline – Time to Think (1998)
Tai geniali knyga savo tema ir pateiktomis įžvalgomis. Parodo kelią, kaip surasti „out of the box“ tipo sprendimus bet kokiai problemai. Kaip išlaisvinti kūrybinį potencialą kolektyvuose ir įkvėpti kitus žmones savarankiškai mąstyti. Tiesiog pakelia jūsų minčių kokybę su visomis susijusiomis pasekmėmis.

Kitos, kurias esu skaitęs ir kurios buvo ypač naudingos:

Susan Scott – Fierce Conversations (2003)
Apie nuolatinės komunikacijos svarbą darbe ir namuose. Jei kada nors buvote pakliuvę į situaciją, kad visi stengėsi kiek galėjo, tačiau gavosi kaip visada – tai verta perskaityti šią knygą.
Julia Cameron – The Artist’s Way (2002)
Labai praktiški ir naudingi patarimai kaip ugdyti savo meninį kūrybiškumą: rašytojams, dailininkams, muzikantams ir visiems kitiems. Būtent iš šios knygos buvo paimtas ir PinkCity konkursėlį laimėjęs laimės receptas 😉
Stephen R. Covey – The 7 Habits of Highly Effective People (2004)
Populiari knyga, kuri yra išleista jau ir lietuviškai. Pasakoja apie esminius tvirto charakterio principus, kurie universalūs visose kultūrose ir visais laikais. Tikrai verta perskaityti ir pritaikyti sau bei vaikų auklėjimui.
George Leonard – Mastery (1992)
Labai unikali knyga, kuri pateikia trūkstamą grandį tarp nuolatinio tikslų vaikymosi ir plaukimo pasroviui gyvenimo tėkmėje. Pralenkusi savo laiką ir šiandien ypač aktuali – paaiškina kodėl trumpalaikių tikslų siekimas yra pavojingas ir kokias pasekmes tai sukelia (jas galime matyti dabartinėje finansų sistemos krizėje). Autorius yra Aikido kovos menų meistras.
Daniel Goleman – Emotional Intelligence (1996)
Žmogus, kuris išpopuliarino EQ visame pasaulyje. Čia galime sužinoti kodėl mes vienaip ar kitaip nesąmoningai elgiamės tam tikrose situacijose ir kaip tai galima kontroliuoti. Trumpai tariant, viskas apie emocijas ir jausmus.
Brian Tracy – Accelerated Learning Techniques
Jei esate studentas, tai ši knyga tiesiog lobis. Dešimtys būdų kaip pagerinti informacijos įsiminimą ir suvokimą. Tai ne vienintelis šaltinis, kuris kalba apie tokias metodikas – Amazon knygyne jų rasite gana daug. Iš šios serijos dar verta paminėti autorių Tony Buzan, kuris išpopuliarino minčių žemėlapius (mind maps).
Mark Forster – Do It Tomorrow and Other Secrets of Time Management (2008)
Geriausia knyga apie laiko valdymą, kokią esu skaitęs. Atveria akis kodėl dažniausiai neveikia prioretizavimas, darbotvarkės ir kiti ekspertų išreklamuoti metodai. Ir kaip susikurti sistemą, kuri iš tiesų veiktų.
David deAngelo – Attraction Isn’t A Choice (2004)
Čia labiau subalansuota vaikinams, tačiau merginos irgi gali rasti naudingų dalykų. Jei kada nors turėjote problemų dėl artimo bendravimo su priešinga lytimi, tai ši knyga yra geriausias jūsų draugas. Autorius taip pat pateikia labai daug nuorodų į kitus naudingus šaltinius.
Julie Morgenstern – Organizing from the Inside Out (1998)
Knyga apie tai, kaip tvarkyti kambarius 🙂 Rimtai. Ir kaip tai daryti tokiu būdu, kad nebekeltų jums streso visą likusį gyvenimą.

4 comments On Knygos asmeniniam tobulėjimui

  • Tokiu knygu nauda niekad nepatikesiu. O zmones, kurie pasakoja kaip panasios knygos pakeite ju gyvenimus man labai itartini. 🙂
    Ir siaip tiek tokiu knygu perskaites turetum buti super idealus zmogus ir valdyti visa pasauli. 🙂

  • Patarimai yra skirti tiems, kurie jų ieško 😉

  • Labai geros knygos, džiaugiuosi atsitiktinai aptikęs šį sąrašą. Dauguma šių knygų pamenu iš David deAngelo seminarų, manau jos turi nesveiką value. Dabar skaitau „The Complete Idiot’s Guide to Zen Living“ AKA „Dzeniškas gyvenimas“, nebloga knygą. Labai rekomenduoju Ekchart Tolle knygą „The Power of Now“ (Dabarties Galia). Praktiškai pakeitė visą mąstymo modėlį, tikliau tam tikra prasme mąstau daug mažiau ir naudingiau – seniai knygą taip paveikė mano gyvenima, skaitau ją jau antrą kartą. Artimiausia knyga iš šio sąrašo – „Mastery“ by George Leonard. Anyway, good work – linkas į bookmarkus.

  • RedK, tavo rekomenduotos man pasirodė įdomios – reikės pažiūrėti. Dėkui.

Palikite komentarą:

Jūsų el. pašto adresas nebus rodomas

Site Footer